Texel

 
Nog geen buitenland. Maar ook geen binnenland meer.
Texel, dat is  een ander land. Schitterend stukje grond van een onstuimige schoonheid. Land omringd door zee, geen etmaal gelijk. Duinruggen als bastions. Kilometerslange stranden. Land van stolpboerderij en schapenboet. Kaarsrechte poldergrond, zoute kreken, uitgestrekte bossen. Zilte wind en vruchtbaar land, met het beste van eigen bodem. Biotoop voor schapen, zeehonden, lepelaars. Land waar alles dichtbij en bereikbaar is, en toch rust en ruimte regeren. Waar het nog echt stil, echt donker is. Roemrijk land, bol van historie.

Texel heeft alle elementen in zich, om mensen te laten groeien en kritisch naar zichzelf te laten kijken. Texel geeft rust, ruimte en een prachtige natuur. Het eerste en tevens grootste eiland dat je tegenkomt wanneer je de boot pakt vanuit Den Helder, is prachtig om te beleven.

Een natuurlijke omgeving, gezellige terrasjes, de aparte Texelse cultuur en veel strand is zijn enkele kenmerken van Texel.

Wanneer u in Den Helder op de boot stapt, begint uw avontuur al op weg naar Texel. Binnen slechts 25 minuten bevindt u zich in een andere wereld. En maakt u kennis met de eilandcultuur en een gevoel van vrijheid en vakantie. Een ultieme omgeving om nieuwe inzicht te verkrijgen in mogelijkheden voor uzelf en anderen.