Ons adres is:

Westelaarsestraat 33-35
4725 SZ Wouwse Plantage

Over ons: vof van AERT-KOOLEN

 

Ons bedrijf is al van oudsher een familiebedrijf. Heel de familie van Aert werkt mee om mooie producten te telen. Op het bedrijf worden de volgende producten geteeld:

  • Prei
  • Broccoli
  • Bleekselderij
  • Aardappelen
  • Uien
  • Sperziebonen

We telen inmiddels op ongeveer 150 hectare verse groenten.

Prei 

Prei telen we bijna het hele jaar door. We hebben zowel zomer, winter als herfst prei. De prei wordt op het bedrijf gewassen en gereed gemaakt voor de supermarkt. Vanuit ons gaat het product naar Bakker Barendrecht waarna het wordt vervoerd naar de supermarkt.

Broccoli

Dit gewas telen we ook al een heel aantal jaren. Het planten van broccoli gebeurd in het voorjaar, waarna we eind mei beginnen met oogsten. We planten met tussenposes en daarom kunnen we broccoli blijven leveren tot eind oktober/begin november. Deze broccoli wordt op het veld geoogst en gaat daarna direct naar Bakker Barendrecht en de supermarkt.

Bleekselderij

In 2018 zijn we begonnen met het telen van bleekselderij. Dit is een zomer en najaar gewas waarbij we elke paar dagen oogsten. We zijn één van de twee telers die voor Bakker Barendrecht bleekselderij telen. 

Aardappelen

Aardappelen is een van de akkerbouwgewassen die we telen. We poten altijd verschillende rassen zoals, Bintjes of Doré. Onze aardappelen gaan allemaal naar Farm Frites, die ze verwerkt tot frietjes en andere aardappelproducten. Een deel van de oogst wordt eerst opgeslagen in een van onze loodsen waar het droog bewaard kan worden.

Uien

Sinds 2019 telen we zaaiuien. De uien worden als ze groot genoeg zijn gerooid en op een rug gelegd, zodat ze kunnen drogen. Wanneer de uien droog genoeg zijn, worden ze opgeladen en in de loods verder gedroogd. Wanneer er vraag is naar uien worden zo door de handelaar opgehaald.  

Sperziebonen

De laatste teelt is sperziebonen. Deze worden geplukt door een speciale plukmachine. De boontjes gaan na het wassen en sorteren ook naar Bakker Barendrecht.